Πρόσκληση Ενδιαφέροντος: 3o Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας

3o Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας
Απρίλιος 2019
(Προσεχώς ανακοίνωση χώρου)

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος

Με πρωτοβουλία της φιλοσοφικής ομάδας Gavagai και των εξωτερικών συνεργάτιδών του, διοργανώνεται το 3ο Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας.

Το συνέδριο έχει ως βασικό στόχο την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών κλάδων και  παραδόσεων της φιλοσοφίας, όπως και την ανάδειξη της έρευνας που διεξάγεται εντός και εκτός πανεπιστημίου. Για αυτό το λόγο, το συνέδριο απευθύνεται όχι μόνο σε προπτυχιακές/ούς φοιτήτριες/ητές, αλλά και σε νέες/ους ερευνήτριες/ητές εκτός πανεπιστημιακού χώρου, αλλά και σε μαθήτριες/ητές που θέλουν να αναδείξουν το ενδιαφέρον τους για το αντικείμενο.

Προθεσμία υποβολής περιλήψεων | Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Για αποστολή ατομικής ή συλλογικής περίληψης χρησιμοποιήστε σύνδεσμο.

Για αποστολή περίληψης για στρογγυλή τράπεζα χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο.
 
Θεματικές ενότητες | Το συνέδριο είναι ανοιχτό σε θεματικές από όλους τους κλάδους της φιλοσοφίας (Πολιτική Φιλοσοφία, Ιστορία της Φιλοσοφίας, Φιλοσοφία της Επιστήμης, κ.τ.λ.). Γίνονται δεκτές περιλήψεις που σχετίζονται με τις Τέχνες και οποιονδήποτε επιστημονικό κλάδο (ανθρωπιστικών σπουδών, μηχανικών και τεχνολογικών επιστημών, επιστημών της ζωής και της ιατρικής, φυσικών επιστημών, οικονομικών και κοινωνικών επιστημών και διοίκησης, κ.τ.λ.) στο βαθμό που αυτές σχετίζονται με τη Φιλοσοφία.

Επιπλέον στοιχεία για τη διεξαγωγή του συνεδρίου​ |

Ο μέγιστος χρόνος που θα διατεθεί για την παρουσίαση των εργασιών είναι 30 λεπτά (ο προτεινόμενος χρόνος είναι 20 λεπτά για την εισήγηση και 10 λεπτά συζήτησης), και 2 ώρες για τις στρογγυλές τράπεζες (προτεινόμενος  χρόνος για 4 άτομα, 30 λεπτά για κάθε ομιλητή). Σε κάθε περίπτωση, κάθε ομιλητής/τρια μπορεί να διαχειριστεί το χρόνο όπως επιθυμεί.

Η ομιλία μπορεί να είναι ατομική ή συλλογική.

Οι ομιλήτριες/ητές που θα λάβουν μέρος μπορούν να ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες:
          i.    Προπτυχιακές/οί φοιτήτριες/ητές (έως και ένα εξάμηνο μετά το πέρας των σπουδών τους).
          ii.    Ανεξάρτητες/οι ερευνήτριες/ητές.
          iii.    Μαθήτριες/ητές.

Δεν υπάρχει ηλικιακό όριο συμμετοχής εφόσον πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια.

Αριθμός λέξεων περίληψης:
     Α: Ομιλίες | Το επιθυμητό όριο είναι 400 λέξεις (χωρίς να προσμετρούνται σε αυτές οι λέξεις της υποχρεωτικής βιβλιογραφίας).
     Β: Στρογγυλές τράπεζες (προτεινόμενα άτομα: 4) | Το επιθυμητό όριο είναι 250 λέξεις για τις ατομικές περιλήψεις και 600 λέξεις για τη συλλογική (χωρίς να προσμετρούνται σε αυτές οι λέξεις της υποχρεωτικής βιβλιογραφίας). Για τις  στρογγυλές τράπεζες θα πρέπει να σταλούν τόσο οι ατομικές περιλήψεις όσο και η συλλογική.

Προτεινόμενη μορφή της βιβλιογραφίας:  αρχείο.

Το αρχείο των περιλήψεων πρέπει να ανέβει στην ηλεκτρονική φόρμα σε μορφή .doc. Σε περίπτωση διαφορετικού προγράμματος ή υπολογιστή, παρακαλούμε να κάνετε Save As… και να επιλέξετε τη μορφή Word 97-2004 Document (.doc) και όχι (.docx).

Ημερομηνία | Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2019 (προσεχώς ανακοίνωση ακριβούς ημερομηνίας)

Χώρος | Προσεχώς η ανακοίνωση του χώρου.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με όσα προαναφέρθηκαν, μπορείτε να απευθυνθείτε στο e-mail του συνεδρίου: unphilcon2019@gmail.com και στον επίσημο ιστότοπο: unphilcon.weebly.com .

Ακολουθήστε το σκαθάρι:
Facebook: Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας
Twitter: @unphilcon (UndergradPhilosConf)
Instagram: Unphilcon

Νέα & ανακοινώσεις